Beoordelingen van Bakkerbrug. (Bakkerij) in Utrecht (Utrecht).
Beschrijving
Informatie van Bakkerbrug, Bakkerij in Utrecht (Utrecht)
Hier ziet u de locatie, openingstijden, populaire tijden, contact, foto's en echte beoordelingen door de gebruikers.
Deze plek heeft goede beoordelingen, dit betekent dat ze hun klanten goed behandelen en je zult je geweldig voelen met hun diensten, 100% aanbevolen!
Kaart
Openingstijden van Bakkerbrug
Zondag
24 uur geopend
Maandag
24 uur geopend
Dinsdag
24 uur geopend
Woensdag
24 uur geopend
Donderdag
24 uur geopend
Vrijdag
24 uur geopend
Zaterdag
24 uur geopend
Beoordelingen van Bakkerbrug
n.
Heel gezellig gebied met vele restaurants, café's en winkels. Je kan ervoor kiezen om in de kleine steegjes te zitten of aan het water. Beide hebben hun charme.
Voorts zou ik ook aanraden om met de kano de oude gracht op te gaan. Geeft een heel andere dimensie en is lekker ontspannend. Kanoverhuur Utrecht biedt deze mogelijkheid aan. Dit is een tocht van +/- 1u en je kan deze op eigen tempo afleggen, een aanrader!
C. L.
舒服的烏特列支,傍晚很漂亮,建議可以傍晚來
以下是維基百科的介紹
Het stuk Oudegracht tussen de Bakkerbrug en het stadhuis vormt hoogstwaarschijnlijk de oude loop van de rivier de Rijn. Het noordelijk deel van de Oudegracht vanaf de Bakkerbrug tot de Zandbrug is tegen het eind van de 10e eeuw gegraven als nieuwe verbinding tussen de Rijn en de rivier de Vecht vanwege verzanding van de Rijn verder stroomafwaarts. Het geheel aan graafwerk van de Oudegracht leverde de eigenaardige bochten op die deze maakt ter hoogte van de Bakkerbrug en de Stadhuisbrug, maar resulteerde vooral in een nieuwe vaarroute vanuit de handelswijk Stathe naar het Almere. Voorname lieden en welvarende handelaren lieten vervolgens in de middeleeuwen stadskastelen bouwen ter hoogte van de Bakkerbrug. Onder andere Drakenburg, Putruwiel en het beter bewaard gebleven Oudaen zijn hier voorbeelden van.
Gaandeweg breidde het marktgebied zich uit dat vanouds in Stathe was gelegen. Met betrekking tot de Bakkerbrug was er al rond 1300 een verbinding over de gracht. In 1357 valt de naam Backerbrugh. De naam kan ontleend zijn aan een familie met de naam De Backer en/of het bakkersvak.[1] Omstreeks 1400 werden op en om de Bakkerbrug waren verhandeld op de markt. Rond 1760 was er op de brug een markt in groenten en fruit.[2] Onder meer de verkoop van potten en boter, en vandaag de dag bloemen, behoren ook tot deze marktgeschiedenis. De brug was daarnaast een plaats waar vroeger zakken werden gemeten, waarna zakkendragers goederen verder de stad in sjouwden.
In de landhoofden van de brug bevinden zich brugkelders, aansluitend liggen werfkelders en werven. De Bakkerstraat komt vanaf de zuidzijde aan op de brug. De straat noordwaarts leidt naar de Neude. De beeldhouwer Kees Groeneveld vervaardigde een lantaarnconsole, met daarop een uitbeelding van het bakkersvak, die ter hoogte van de Bakkerbrug is geplaatst.
A. v. N.
Mooi uitzicht
g.
Een brug die naar Neude leidt of terug naar CS. Verse bloemen van de bloemist staan hier dagelijks op de hoek van de Hema. Of er tegenover Broodje Ben.
D. A.
Gezellig stukje Utrecht met veel leuke restaurantjes aan de kades van de gracht.
R. K.
Mooie grachten veel mensen lekker druk een echte aanrader
C. B.
Mooie gracht maar wel bijzondere verlichting
P. S.
Mooi uitzicht op de grachten en de markten.
F. d. G. -. S.
Mooie plek in een mooie stad!
F. v. W.
Volle bak, lekker geluncht.