Beoordelingen van Jozefkerk. (Kerk) in Assen (Drenthe).
Beschrijving
Informatie van Jozefkerk, Kerk in Assen (Drenthe)
Hier ziet u de locatie, openingstijden, populaire tijden, contact, foto's en echte beoordelingen door de gebruikers.
Deze plek heeft goede beoordelingen, dit betekent dat ze hun klanten goed behandelen en je zult je geweldig voelen met hun diensten, 100% aanbevolen!
Kaart
Beoordelingen van Jozefkerk
J. P.
Fantastische gerenoveerde kerk met een mooie akoestiek!
L. J. d. R.
Het was een beetje moeilijk om in Assen een zgn. Grote Kerk te vinden, meestal ook de oudste kerk in een gemeente. Uit onderzoek kwam de Kloosterkerk naar voren, die met voorgangers mee al in de 8 en/of 9e eeuw wordt genoemd. Zie elders een review daarvan. Daarin ook de overname na de reformatie door de Hervormde Gemeente. Die heeft daar lang kerk gehouden, maar is uiteindelijk uitgeweken door ruimtegebrek naar een eigen kerk. En dat is de Jozefkerk geworden, voorheen ook wel de Grote Kerk genoemd. De Jozefkerk is in feite dus, weliswaar een hervormde, voortzetting van de 'oudste' Kloosterkerk.
De Hervormde Gemeente Assen kerkte al vanaf het begin van de 17e eeuw in zoals genoemd de Kloosterkerk, Mariakerk of Abdijkerk, het vroegere bedehuis van het verdwenen klooster Mariencamp aan de Brink, toentertijd in de volksmond ‘De Oude Kerk’ genoemd. Door de jaren heen bleef de gemeente groeien, waardoor de Abdijkerk op een gegeven moment te klein werd. Nadat de Abdijkerk in de 18e eeuw al een aantal malen was vergroot ging men vanaf 1840 daadwerkelijk aan de slag met de realisatie van een nieuwe, grotere kerk, dus de Grote Kerk. Na vier jaar had de Hervormde Gemeente de financiën voor de nieuwe kerk, die was begroot op f 44.000,--, op orde. Het Classicistische gebouw werd ontworpen door hoofdingenieur C.J. Spaan van Waterstaat en Publieke Werken. Het ontwerp van de kerk is dan ook wat we tegenwoordig een “Waterstaatskerk” noemen, gebouwd in de zogenaamde waterstaatsstijl. Deze kerken worden gekenmerkt door het streven naar symmetrie, het gebruik van boogramen van ongekleurd glas, een zuilenfront, pilasters, een toren en witgepleisterde binnenmuren. De officiële opening van de “Grote Kerk” vond plaats op 30 april 1848. Op 13 juni 1910 sloeg het noodlot echter toe: tijdens een hevig noodweer werd de toren van de kerk door de bliksem getroffen. De brand die volgde was, vanwege de grote hoogte, moeilijk te bestrijden. Het kostbare Van Dam-orgel liep waterschade op. De toren werd herbouwd maar werd groter dan de oorspronkelijke toren en ook het front van de kerk werd aangepast. De afgelopen eeuw is de kerk en toren een aantal malen verbouwd. In 2008 voor het laatst. Voor belangstellenden is de kerk te bezichtigen, zie de website van de kerk, de protestantse gemeente of de VVV, onderwerp Open Huis.
J. B.
Liturgie is niet nodig ,4 beeldschermen voorin de kerk.Mooie ruimte .. Prettige ontvangst.
C. B.
Zijn blij met deze kerk.
R. V.
Kerkdienst bekeken met als voorganger ds. Ron Koopmans. Een predicant zoals wij graag horen.
R. F.
Mooie kerk! Goeie akoestiek, prachtige welkomsdiensten savonds eens per 6 week
W. H.
Mooie leuk in het centrum van Assen. Leuke voorganger, fijne kerstnachtdienst.
N. W.
leuke kerk🤠 veel te doen
S.
mooie stoel.
M. V. D.
Een fijne plek
P. S.
Mooie kerk
G.
Mooie kerk
N. A. A. (. H.
Simple but well-kept Protestant church
(Vertaald)
Eenvoudige maar goed onderhouden protestantse kerk?
B. K. V.
J. L.
G. C.
R. D.