Beoordelingen van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. (Museum) in Nijmegen (Gelderland).
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen, Nederland
Beschrijving
Informatie van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Museum in Nijmegen (Gelderland)
Hier ziet u de locatie, openingstijden, populaire tijden, contact, foto's en echte beoordelingen door de gebruikers.
Deze plek heeft goede beoordelingen, dit betekent dat ze hun klanten goed behandelen en je zult je geweldig voelen met hun diensten, 100% aanbevolen!
Kaart
Openingstijden van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Zondag
13:00–17:00
Maandag
Gesloten
Dinsdag
13:00–17:00
Woensdag
13:00–17:00
Donderdag
13:00–17:00
Vrijdag
13:00–17:00
Zaterdag
13:00–17:00
Beoordelingen van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
R. S.
Mooie kapel, dat van zichzelf al indrukwekkend is, en waar kleine maar toegankelijke exposities over de geschiedenis van Nijmegen gratis te zien zijn. De moeite waard om langs te lopen bij een bezoek aan het centrum van Nijmegen!
W. K.
En weer een goed overzicht mbt de geschiedenis van Nijmegen. Nu over de razzia tijdens WO 2.
S. P. (.
Mooi Rijksmonument in het stadscentrum van Nijmegen. Prachtig om te zien en om te bezoeken !
F. P.
Vrij toegankelijk en regelmatig een andere tentoonstellingen
R. P.
Eenvoudig maar toegankelijk opgezette expositie over de na- oorlogse bedrijvigheid in Nijmegen. ( snap alleen niet wat een pop up expositie is...). Leuke film over Nijmeegse oud- bedrijven.
K. G.
Een beetje apart museum, vertelt over Nijmegen tijdens de tweede wereld oorlog, de jaren vijftig en zestig. Entree is gratis, dus een kleine moeite om wat meer te weten komen over de geschiedenis van Nijmegen
W. V.
Midden in Nijmegen, vlakbij het Koningsplein en Plein 44, tegenover de Lux en de grote Bibliotheek, staat het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Het is ondergebracht in de enorme Marienburgkapel, een middeleeuws bouwwerk dat eind 19e eeuw zodanig uitgeleefd was dat de gemeente het gebouw wilde slopen. De bekende architect P.J.H. Cuypers stak hier echter een stokje voor. Ingrijpende restauraties hebben ervoor gezorgd dat wij nu nog steeds van dit prachtige gebouw kunnen genieten.
Vreemd genoeg stap ik vandaag, donderdag 15 november 2018, pas voor de eerste keer dit gebouw binnen hoewel ik ruim 20 jaar op een steenworp afstand heb gewoond. Een flink stuk van mijn persoonlijke geschiedenis heeft zich hier afgespeeld maar ik was vanaf begin jaren tachtig met andere dingen bezig dan het bezoeken van oude gebouwen. Ik studeerde Nederlands aan de toen nog Katholieke Universiteit, druk bezig met mijn doctoraal, hield van muziek maken en speelde in diverse bandjes, ging iedere dag flink sporten, hardlopen en zwemmen bij de Hatertse en Overasseltse Vennen. Hele zomers lagen we aan de goddelijke stranden van het Wijchens Ven en de toen nog naamloze diepe klaarheldere wateren van wat nu tot golfterrein en Evenementenpark De Berendonk is verloederd. Toen was het nog ons Paradijs waar we in onze blote kont zonder schaamte tussen de wilde paarden genoten van al die natuur en schoonheid. Er waren rondom Nijmegen nog veel van zulke ongeschonden, natuurlijke en niet verpeste plekken zoals Slijck Ewijk, de Millingerwaard, de Ooypolder en de Bisonbaai, de waalstranden en het Wylerbergmeer om er maar eens een paar te noemen. Niet altijd maar soms schieten de tranen in mijn ogen als ik zo af en toe zie wat er van deze plaatsen nog over is.
In het Huis word ik door de aanwezige vrijwilligers vriendelijk ontvangen. Een van hen blijk ik min of meer te kennen, beiden Nederlands gestudeerd. We raken in gesprek over verschillende raaklijnen, het verloop van onze studies, gedeelde vrienden, studenten en bekenden, op welke scholen we hebben gewerkt, kortom: we vertellen elkaar onze geschiedenis en waar kan dat beter dan in het Huis van de Geschiedenis.
Een prachtige ruimte, vele grote hoge ramen waardoor zonlicht en ander oogverblindend licht binnenvalt, sfeervolle en authentieke bogen in alle plafonds, een vloer met oude tegels, voornamelijk rode, donkergrijze, zwarte en lichtgrijze. Er is een soort van tentoonstelling over de geschiedenis van het gebouw en wat het wel niet allemaal is geweest en waarvoor het is gebruikt. Van Nonnenklooster, vanaf het ontstaan in de 15e eeuw toen het nog buiten de stadsmuren lag, tot Kazerne/militair hospitaal, Komedie/theater, Turfschuur, Oefenruimte voor kunstenaars, gevangenis, gemeentemuseum en nog veel meer.
Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis heeft een prima website waarop je alles kunt vinden over wat hier allemaal gebeurt en wordt georganiseerd. Lezingen, voordrachten, muziekpresentaties, discussies en al wat dies meer zij. Maar ga vooral ook eens zelf kijken om te genieten van de stimulerende ruimte en om eens te fantaseren over wat er zich hier wel niet allemaal in al die eeuwen moet hebben afgespeeld in al die levens en hoofden van mensen die er deel van waren.
r. B.
Interssante expositie over personen die een rol hebben gespeeld in Nijmegen. Het gebouw is ook een interessant monument.
R. B.
Ik vond het een hele mooie plek om te zijn. het heeft me echt geraakt hoe mooi het daar is. Echt een hele mooi plek. Heel groot. Mooie ramen. Mooie deuren. En hele mooie binnenkant. Ik heb me op deze plek heel erg vermaakt en het was heel interessant. Ik zou er graag nog een keer naar toe willen omdat het zo leuk was. Echt een aanrader voor jong en oud om dit een keer te bekijken. Ik zou heel trots op je zijn als je dit prachtige stukje kunst een keer van dichtbij zou gaan bekijken. Ik hoop dat ik intussen al op de 200 tekens zit want dat is de bedoeling van deze compleet onnozele review.
L. d. G.
Prachtige stichting die zich inzet om het verhaal van Nijmegen te vertellen voor en door Nijmegenaren.
C. H.
Gek van Kunst,hield hier een tentoonstelling...warenallemaal mooie stukken...allemaal gemaakt vanuit de gedachtengang van hun ziel....
M. L.
Heel mooie tentoonstelling met op een leuk gepresenteerde interactieve manier persoonlijke verhalen van gewone mensen over de 2e wereldoorlog en opbouw
F. V. E.
Ik kan het zelf niet maar de presentatie kwam niet mooi over.
A. R.
Hebben zeer veel informatie over den stad nijmegen.
J. B.
Het is de plaats waar je gemakkelijk toegang hebt tot de rijke geschiedenis van Nijmegen. Dat is meteen ook de beperking. Want t.o.v. wat je verwacht schiet het aanbod al gauw tekort.
D. B.
Leuke rondleiding gehad over de historie van Nijmegen.
C. B.
respect voor de vrijwilligers 👍 als organisatie zou ik de bevolking meer activeren om mee te doen met verhalen en bijv. gebruiks voorwerpen over die periodes , zodat de burger meer betrokken wordt en meer mensen komen kijken, ook gewoon 2 euro entree. Het lijkt kaal en niet uitnodigend. succes👍
H. M.
Prachtige expositie "gek van kunst"
W. v. d. P.
Een prachtige kapel, die je mee terug neemt naar de middeleeuwen. Allerlei tentoonstellingen over Nijmegen kun je hier vinden. En natuurlijk in November is dit het HUIS VAN St.Nicolaas
H. v. M.
Vaak wat te doen. Informatie over Nijmegen met name cultuurhistorie
U. R. S. t. r. o.
Was er ivm oude spullen die in een Canadese bivak uit ww2 zijn gevonden die in grootstad was.
G. v. W.
Het was een bijzondere ervaring. Een kunst tentoonstelling. Mooi.
G. T.
Dit is het pronkstuk in Nijmegen
Dit moet je van binnen gezien hebben.
S. V.
Vriendelijke gastheer en gastvrouw, beperkte info op platen.
J. B.
De tentoonstelling over Nijmeegse prenten was prima
G. G.
Gezellige stad met leuke eetgelegenheden
A. B.
In deze middeleeuwse kapel werden we verrast door twee interessante tentoonstellingen.
Op staande panelen waren een kleine twintig prachtige aquarellen te bewonderen die samen het verhaal vertelden over Mariken van Nimwegen.
Daarnaast werd op andere panelen in tekst en met foto's het verhaal verteld over de achtergronden en wederwaardigheden van een tiental personen die in februari 1944 het bombardement van Nijmegen hebben meegemaakt. Erg de moeite waard.
H. G.
Overdag maar ook vooral s'avonds een erg mooie kapel.
J. B.
Geregeld kleine tentoonstellingen die net wat meer informatie geven dan dat wat je al wist.
M. v. S.
Mooie locatie en interessante tentoonstellingen. Gratis entree.
A. d. V.
Mijn thuis haven als beschermvrouw van de Nijmeegse Geschiedenis
M. J.
Hier heb ik vroege schoongemaakt met Wil van den hazekamp voor Breed.Wat was dat een asociale werkbedrijf.Dat dat
nog steeds bestaat. Ik hoop dat ze allemaal de kanker krijgen.
R.
Leuke expositieplek. Midden in de stad een brokje historie
J. S.
Leuke presentatie van leerlingen van Het Rijks!
J. V.
Meestal mooie kleine tentoonstellingen.
M. P.
Prachtige oude kapel.
C. O.
Boeiend
M. v. L.
Mooie locatie en erg informatieve tentoonstelling
P. v. A.
Prachtig gebouw. Helaas toen ik kwam gesloten...
E. V. D. P.
Leuke plaats
B. D.
Indrukwekkend gebouw
K. V. A.
Als geschiedenisstudent vond ik dit wild interessant
R. V.
Kleine tentoonstelling
B. W.
Nice exhibitions, current one about the old downtown's city of Nijmegen in the 18/19 century. Bombed by both the allied forces as a mistake and by the German nazis forces. A must see; and it's free. So , make a donation :)
(Vertaald)
Leuke exposities, actuele over de oude binnenstad van Nijmegen in de 18/19 eeuw. Gebombardeerd door zowel de geallieerde troepen als een vergissing en door de Duitse nazi's. Een must see; en het is gratis. Dus, doe een donatie :)
S. W.
Every city needs a place to store and show it's recent history. This place does that for Nijmegen.
(Vertaald)
Elke stad heeft een plek nodig om op te slaan en de recente geschiedenis te laten zien. Deze plek doet dat voor Nijmegen.
P. H.
To understand the history for Nijmegen is very important to me as I do love this wonderful city, warm, and old. Thanks to the people in chapel to detailedly explain stories to us about WWII impact to Nijmegen.
(Vertaald)
De geschiedenis van Nijmegen begrijpen is erg belangrijk voor mij omdat ik van deze prachtige stad houd, warm en oud. Dank aan de mensen in de kapel om ons uitvoerig verhalen uit te leggen over de impact van WO II op Nijmegen.
C. Y.
Good place
(Vertaald)
Goede plaats
J. S.
n. a.
M. S.
Beautiful
(Vertaald)
Mooi
M. F.
Love this place!
(Vertaald)
Hou van deze plaats!
S. v. S.
J. M.
B. O.
L. R.
D. v. S.
Z. T.
G. T.
M. V.
M. J.